joi, 21 februarie 2008

Marea aflare in treaba ...

Trebuie sa incep prin a ma prezenta : ma numesc Marian Geman si nu va ascund faptul ca sunt membru PNL Brasov ,am ocupat si inca mai ocup functii de conducere in cadrul structurilor de tineret ale mai sus mentionatului partid . In cele ce urmeaza vreau sa-mi prezint sincerele mele pareri despre marea degringolada din a noastra frumoasa, dar din pacate locuita, tarisoara .
Priveam cu o deosebita atentie zilele trecute cum mai mari ai politici din “Romanica” se exprimau , pardon se maimutareau, pe la TV in legatura cu marea independenta a statului “dependent” Kosovo . Mare mi-o fost mirarea cand ... surprize ... deontologii au inceput sa faca paralele cu situatia din Ardeal... despre ce situatie este vorba ?... nu stiu ...! dar se anunta criza mare :))…Ungurii cotropire mare pregatesc, ei vor Ardealul sa ni-l fure ...
Abordand situatia un pic mai serios vreau sa transmit urmatorul mesaj celor a caror meserie este politica .... nu se poate ca, in secolul XXI, romanii sa mai puna botul la vrajeli de genul .”... minoritatea maghiara nu are cum sa-si doreasca independeta in mijlocul “Romanicii”, cel putin din motivul geo-politic..”, asta daca invatam ca independenta este altceva decat autonomia .
Cat despre sensul conceptului de autonomie ..? ….pai dragii mei, daca ar fii macar unul care sa nu gandeasca cu fundul, ati realiza ceea ce vor ungurii, ceea ce cer administratiile locale din toata tara ,mai putin din Moldova.Adica:” independenta economica” a judetului (ca sa nu mai vorbim de regiuni) ….”
In concluzie problema existentei precedentului Kosovo in cazul Romaniei, este o falsa problema … avand in vedere ca majoritatea proiectelor de revizuire a legii administratiei publice locale vorbesc despre o autonomie a institutilor inter judetene fata de puterea statala, in ceea ce priveste colectarea de taxe si redistribuirea lor. Acest lucru este evident de neinlocuit pe viitor, daca intradevr vrem sa ne putem dezvolta pe capacitati reale, nu pe ajutoare generate de alte judete sau chiar regiuni care prospera din punct de vedere economic . Mi se pare imoral sa franezi economic pe cei care pot prospera ,doar pt ca nu esti in stare sa generezi programe care sa favorizeze dezvoltarea regiunilor mai sarace …

In speranta ca nu am fost prea acid sau greu de inteleles ,
Al vostru Marian Geman, un roman realist ce isi doreste ca statul in care traieste sa prospere dar pe fundamente reale .

Etichete:

4 comentarii:

Blogger Ionutu a spus...

Intradevar Kosovo nu este un precedent si pentru cele cateva zeci de mii de maghiari din centru' la tarisoara noastra. Eventual...este un precedent pentru cei cativa zeci de politicieni care se invart prin sferele inalte ale trusturilor mogulieno-concurente..un precedent demagogic aducator de imagine si capital electoral rural/pensionar..haideti sa recunoastem, si maghiarii nostrii sunt tot romani. S-au romanizat de-alungul timpului. Si stim cu totii cum e romanul:"de ce sa lasi pe maine, cand poti lasa pe poimaine?"..
Asadar, fara grija: la fel cum maghiarimea a dat cu flit celor cca.20 de imbecili din fruntea Ong-ului ce se vrea autonom, in mai 2007 votand "NU" pentru Basel, la fel se va intampla si cu independenta "precedata" de precedentul Kosovo.

22 februarie 2008 la 00:29  
Blogger andrei-moga a spus...

Intre independenta unui teritoriu,stat etc,si autonomia unui teritoriu este o distanta ca de la cer la pamant sau ca de la PRM pana la UDMR.Hai sa fim realisti si sa nu aplecam urechea la toti deontologii si analistii politici de la tv.Diferenta de constitutionalitate ale celor 2 termene iti poate raspunde la intrebarea daca Kosovo precedentul si pt alte regiuni din lume.Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa nu stii putina maghiara cand mergi in tinutul secuiesc ca sa vizitezi si sa cumperi ceva de acolo.
Mi-am bagat actele pt pasaportul de HAR-COV....:)

22 februarie 2008 la 03:30  
Blogger marian geman a spus...

subscriu la afirmatia lui andrei: "Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa nu stii putina maghiara cand mergi in tinutul secuiesc ca sa vizitezi si sa cumperi ceva ", dar acest lucru se intampla si din cauza noastra ...

22 februarie 2008 la 03:42  
Blogger Marian Chifor a spus...

Asta cu "nem tudom romano" am patit-o si eu tranzitand judetul Covasna si oprindu-ma intr-o comuna la un butic in dorinta de a cumpara o sticla de apa minerala... N-am inghitit-o prea bine da nici nu le-am luat seama... Totusi nu inteleg de ce li se da atata apa la moara ungurasilor de la noi din tara, de unde sa-si doreasca ei atata independenta si autonomie cand oricum le merge mai bine decat maghiarilor din Ungaria... Se vede cu ochiul liber ca sistemul administrativ al Ungariei e mult mai lacunar ca al nostru, parerea mea e ca maghiarii care isi doresc ca Tinutul Secuiesc sa dobandeasca autonomie sunt genul de romani care isi doresc sa fie iar ca pe vremea lui ceasca...
Altfel felicitari pentru noul blog din partea altui nou venit in breasla :D

7 martie 2008 la 04:31  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire