sâmbătă, 23 mai 2009

o noua poveste guvernamentala

Pe data de 20.05 in sedinta guvernului Romaniei se odopta o masura cel putin stranie daca nu cumva chiar mincinoasa. Fiti va rog atenti la aceste document descarcate de pe siteul oficial al guvernului: "Guvernul a majorat de 20 de ori bugetul alocat schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea IMM-urilor, respectiv de la 5 milioane de euro la 100 de milioane de euro, a anunţat primul-ministru Emil Boc, la finalul şedinţei de Guvern”.„Relansarea activităţii economice în perioada de criză depinde într-o manieră foarte importantă de sprijinirea IMM-urilor. Acest buget, de 100 de milioane de euro, este valabil pentru anii 2009, 2010 şi 2011. Toţi banii pot fi angajaţi încă din acest an, iar plăţi efective pot fi făcute deja în valoare de 20 de milioane de euro în anul 2009”, a afirmat premierul Emil Boc.Valoarea maximă a ajutorului de stat pentru o întreprindere este de 200.000 de euro, până în 2011, reprezentând fonduri nerambursabile. „Este un ajutor pe care statul îl dă firmei pentru a putea să menţină locurile de muncă şi să desfăşoare activităţi productive cu efect multiplicator în economie”, a subliniat şeful Executivului.Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a menţionat că în cadrul acestei scheme de ajutor de stat vor fi alocate 20 de milioane de euro, iar în 2010 şi 2011 câte 40 de milioane de euro. De asemenea, ministrul Finanţelor a arătat că există un interes crescut al IMM-urilor pentru a beneficia de acest sprijin, precizând că la deschiderea sesiunii de primire, s-au depus 62 de dosare cu valoare a investiţiilor de 6,9 milioane euro."
Acum probabil va intrebati ce dracu are idiotul asta ca masura este una buna ...! da dragimei , masura este buna doar ca nu prea are acoperire. Domnul prim mininistru Boc dupa ce a sufocat piata cu taxa forfetara are tupeu sa vina sa mai si declare cu nonsalanta ca relansarea economiei nationale depinde in mare masura de activitatea IMM-urilor.Masura nu este sustenabila pt ca acum ceva vreme domnu boc spunea ca nu sunt bani , ca suntem faliti pt ca tariceanu a golit visteria. Ori mintea cand spunea ca nu sunt bani pt respectarea promisiunilor electorale ori minte acum , din pacate in ambele cazuri avem un premier mincinos .Daca acest guvern destept declara ca este un ajutor de stat ma intreb eu oare ce parere va avea uniunea europeana despre asta pentru ca prin legislatia aferenta se cam interzic ajutoarele de stat.
Suntem in plina criza, acest guvern plange decand a ajuns la guvernare de greaua mostenire si ca statul este falit pentru ca tariceanu a fugit cu banu. pai atunci domle Boc ... de unde ai matale bani sa maresti acest fond nerambursabil de 20 de ori ?
Care sunt firmele care acceseaza aceste fonduri...? si de ce nu sunt ele postate pe un site sa vedem si noi care pdl-isti vor lua banii?
Nu ma pot abtine sa nu dau si o mica interpretare pe cele citite mai sus si sa va spun ca sunt siderat de modul in care se conduce acest stat. P D o parte guvernanti nu au bani si plang de grutatea mostenire P D alta parte ei fac concurs de dosrare pe cate 1oo de milioane de ieuro. este trist si jenant ca nu ne ridicam in potriva acestor maniere de guvernare. Nu vreau sa fiu inteles gresit eu sunt bucuros ca se arunca bani in economia de piata dar nu mai inteleg daca pana la urma sunt sau nu sunt bani in tara asta pt ca tin minte cum aproape ca plangeau domni Boc si basescu pt cat de goala a lasat visteria Tariceanu, vreau si eu ca ma car acum cand criza este un fapt real care ne afecteaza pe toti , sa avem un pic de simt civic si sa incepem sa fecem lucrurile asa cum trebe .Vreau si eu sa stiu de unde si incotro vor merge ecesti bani ...
Si ca sa concluzionez ... donule boc ! domnule pogea ! ori golul nu este in trezorerie ci in capul dumneavoastra? ori va bateti joc de tara asta cu initiative care nu pot vedea lumina zilei nici odata.
Si ca sa termin cu o maxima... Un politician care plange ca nu sunt bani , geme de prostie. misiunea lui este sa genereze bani.

2 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

off topic: pune muraturile pe standby si hai la intalnirea bloggerilor :) maine, sambata, ora 17, Tonic Bar (mai sus de Biserica Neagra). discutam de CET & alte proiecte locale interesante, timp de vreo ora :) (nu ma supar daca si confirmi).

2 octombrie 2009 la 03:09  
Blogger gceorge.cune a spus...

Inscrie-te pana in 16 aprilie pentru a lua parte la proiectul Coloreaza-ti comunitatea! destinat bloggerilor si ongistilor din Brasov si Sibiu. mai multe pe http://plinideidei.wordpress.com

12 aprilie 2010 la 00:36  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire